• +385 47 415 070
  • ordinacija.gordanpetricic@gmail.com
  • Sarajevska 8b, 47000 Karlovac

Dječja i preventivna stomatologija

Dječja i preventivna stomatologija specifična je grana stomatologije koja je primarno fokusirana prema oralnom zdravlju djece i adolescenata. Proces privikavanja djeteta traje kroz nekoliko posjeta sve dok dijete nije u potpunosti opušteno i spremno na suradnju sa stomatologom. Prva posjeta stomatologu trebala bi biti prije pojave bilo kakvih poroblema, bolova ili karijesa na zubima.

Suvremena dječja stomatologija stavlja veliku važnost na prevenciju i profilaksu – što znači prevenciju karijesa i bolnih stanja u djece, fluoridaciju zubi, pečaćenje fisura, sanaciju početnih karioznih lezija na mliječnim i trajnim zubima, ekstrakcija zaostalih mliječnih zubi…uglavnom nastojimo osigurati da dijete ne doživljava posjet stomatologu kao traumatsko iskustvo nego kroz igru i edukaciju razvijamo konstruktivan odnos s djetetom i podižemo kvalitetu oralnog zdravlja u djece!

PREVENCIJA

Preventivna stomatologija bavi se sprječavanjem nastanka oboljenja zuba i mekih tkiva u predjelu usta. Najbolja prevencija pored osnovnih mjera koje provodi svaki pojedinac četkanjem i pranjem zubi su redovite kontrole, odnosno sprječavanje upale zuba pravovremenim uklanjanjem karijesa te redovito čišćenje zubnog plaka.

Ostale usluge