• +385 47 415 070
  • ordinacija.gordanpetricic@gmail.com
  • Sarajevska 8b, 47000 Karlovac

Estetska stomatologija

LJUSKICE

Ljuskice su tanki sloj keramike koji se lijepi na prednju površinu zuba.

Ljuskicama postižemo visoki estetski tretman korekcije osmijeha.
Sami proces brušenja je minimalan, cilj je “ostati u sloju cakline”, a može se desiti da na nekim dijelovima zuba brušenje uopće nije ni potrebno. Idealna indikacija za ljuskice su zdravi zubi, bez velikih kompozitnih ispuna na sebi. Cjelokupni tretman izvodi se u 3 faze:

  1. Fotografiranje i uzimanje otisaka te fotografska simulacija kako bi budući rad trebao izgledati.
  2. Predstavljanje budućeg izgleda preko mock up metode, direktno na pacijentovim zubima. Zatim brušenje i uzimanje preciznih otisaka.
  3. Finalni dolazak i ljepljenje ljuskica.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Izbjeljivanje zubi se radi ili kao zasebna stomatološka usluga ili u sklopu protetskih rješenja, kad želimo postići svjetlije nijanse budućih protetskih radova.

Izbjeljivanje zubi u našoj ordinaciji provodi se već dugi niz godina. Tretman izbjeljivalja započinje profilaktičkim čišćenjem zubi radi uklanjanja kamenca, naslaga plaka i raznih pigmenata koji bi onemogućili idealne rezultate izbjeljivanja. Nakon čišćenja slijedi sami proces izbjeljivanja.

Izbjeljivanje zubi se može raditi na dva načina. U stomatološkoj ordinaciji ili kao kućna metoda tj. preko udlaga koje pacijent nosi dok spava.

Tretman izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji traje u prosjeku 45min do sat vremena. Izvodi se u  intervalima po 15 min. Ova metoda je brža i jednako učinkovita kao i izbjeljivanje sa udlagama. Nakon tretmana je moguća prisutnost blage preosjetljivosti zuba, koja nestaje za dva do tri dana.

Kod metode izbjeljivanja zubi sa udlagama pacijentu se izrađuju individualne udlage u koje si aplicira gel za izbjljivanje zubi. Udlage je potrebno nositi minimalno 6 h svaki dan, dok traje tretman. Najbolji učinak se postiže nakon 10 – 14 dana. Rezultati su vidljivi već nakon drugog dana nošenja.
Također je moguća prisutnost lagane preosjetljivosti zuba, koja nestaje za dva do tri dana nakon završetka tretmana.

Galerija s fotografijama zahvata
 
Ostale usluge